Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Lodziarnie w Nakle nad Notecią. Zobacz miejsca, które kuszą smakiem

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Gdzie pójść na lody w Nakle nad Notecią?
Gdzie pójść na lody w Nakle nad Notecią? badmanproduction
Dowiedz się, gdzie zlokalizowane są lodziarnie w Nakle nad Notecią. Z pewnością lody są nieodłącznie związane z latem. Trudno wyobrazić sobie gorący, słoneczny dzień bez tego orzeźwiającego przysmaku. Przeczytaj kilka ciekawostek o tym przysmaku. Zajrzyj do katalogu firm i przekonaj się, jakie smaki oferują lodziarnie w Nakle nad Notecią.

Spis treści

Gdzie możesz zjeść lody w Nakle nad Notecią?

Przejrzyj katalog firm i zdecyduj, gdzie wyskoczysz na lody. Weź pod uwagę opinie innych klientów i odwiedź najlepsze miejsca.

Szukasz dalej? Kliknij i sprawdź wszystkie lodziarnie w Nakle nad Notecią

Jeśli nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Nakle nad Notecią, daj znać właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie rodzaje lodów oferują lodziarnie w Nakle nad Notecią?

Różnorodność rodzajów tego popularnego deseru jest duża. W okresie letnim na każdym rogu możemy zobaczyć lodziarnie oferujące lody:

  • amerykańskie, czyli tzw. świderki

  • włoskie

  • gałkowe

  • sorbety

Na ogół lody produkuje się z gotowych mieszanek proszkowych z dodatkiem wzmacniaczy smaku i konserwantów. Możemy jednak spotkać w Nakle nad Notecią lodziarnie, w których podobnie, jak kiedyś wykonuje się produkt z najwyższą dbałością o jakość i stosuje tradycyjne receptury, oparte na naturalnych składnikach.

To warto wiedzieć

Jak wyglądały lody kiedyś?

Po II wojnie światowej lody produkowano w Polsce na większą skalę, a ich konsumpcja stała się popularna. Na początku rzemieślnicy kręcili je w specjalnych maszynkach i układali w beczkach z solą i lodem. Nakładali je łyżkami na andruty lub wafle. Smaki, jakie oferowali wówczas lodziarze nie były zbyt urozmaicone. Na ogół były to lody mleczne, śmietankowe, w sezonie także truskawkowe, czekoladowe lub z dodatkiem świeżych owoców. Z upływem czasu powstawały nowe smaki, a ich produkcja rozszerzała się. Podawane były w waflowych pucharkach, zaczęto wytwarzać także lody gałkowe.

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Ciasto ucierane z wiśniami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na naklonadnotecia.naszemiasto.pl Nasze Miasto