MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 31
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Krzysztof Mieczysław Skiba urodził się 7...
fot. Polska Press

Krzysztof Skiba z Big Cyc z żoną Karoliną prywatnie. Zobacz zdjęcia pary z pracy, trasy i domu

Życie prywatne Krzysztofa Skiby

Krzysztof Mieczysław Skiba urodził się 7 lipca 1964 w Gdańsku. Jego rodzicami są: Albina (architekt w Biurze Projektów Kolejowych BPK Gdańsk) i Franciszek (marynarz na stanowisku ochmistrza). Ma starszą siostrę Małgorzatę.
W młodości trenował judo. Występował w pokazach mody szkolnej na Jarmarku dominikańskim. Jako 14-latek założył kabaret Tapeta. Jest absolwentem I Liceum Ogólnokształcącego im. Mikołaja Kopernika w Gdańsku. W szkole średniej wydawał z kolegami gazetkę „Gilotyna”, a wprowadzeniu stanu wojennego pod nazwą „Podaj Dalej”. Ukończył kulturoznawstwo na Wydziale Filologicznym Uniwersytetu Łódzkiego. Pracował jako sprzątacz w akademiku.
Krzysztof Skiba przez ponad 30 lat był żonaty z Renatą, lektorką łaciny i greki na Uniwersytecie Gdańskim. Mają dwóch synów: Tymoteusza (ur. 1987) i Tytusa (ur. 1997). Para rozwiodła się w marcu 2023. W sierpniu 2023 w Łodzi Krzysztof Skiba wziął ślub z Karoliną Kempińską.

Zobacz również

Spotkanie z Krzysztofem Baranowskim z cyklu „Opowieści z podróży”

NOWE
NASZ PATRONAT
Spotkanie z Krzysztofem Baranowskim z cyklu „Opowieści z podróży”

Moda na ulicach Skarżyska. Tak ubierają się skarżyszczanki [ZDJĘCIA]

Moda na ulicach Skarżyska. Tak ubierają się skarżyszczanki [ZDJĘCIA]

Polecamy

Za jedyne 4 zł pozbędziesz się pryszczy i przebarwień. Wypróbuj kosmetyk z apteki

HIT DNIA
Za jedyne 4 zł pozbędziesz się pryszczy i przebarwień. Wypróbuj kosmetyk z apteki

Prezydent świętuje urodziny. Jaki jest jego znak zodiaku? Co mówi o jego osobowości?

Prezydent świętuje urodziny. Jaki jest jego znak zodiaku? Co mówi o jego osobowości?

Dżem z truskawkami i rabarbarem. Tak zamkniesz te smaki w słoiku na jesień i zimę

HIT DNIA
Dżem z truskawkami i rabarbarem. Tak zamkniesz te smaki w słoiku na jesień i zimę