MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Składniki:...
fot. Getty images/zefirchik06/zdjęcie ilustracyjne

Najlepsze sosy do gołąbków. Sprawdzone przepisy na tradycyjne danie w trzech odsłonach. Wypróbuj klasyczny sos pomidorowy i nie tylko

Sos do gołąbków paprykowy

Składniki:
- 2 szklanki przecieru pomidorowego,
- 2 duże czerwone papryki,
- pół cebuli,
- szklanka bulionu,
- sól, pieprz do smaku,
- słodka papryka suszona.

Jak zrobić sos do gołąbków z papryki?
1. Paprykę umyłam, przekroiłam na pół i umieściłam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Piekłam do momentu aż zaczęła odchodzić skórka, którą zdjęłam.
2. Obraną paprykę zblendowałam, a następnie umieściłam w garnku.
3. Do garnka wlałam przecier i bulion. Całość wymieszałam i gotowałam 10 minut na małym ogniu. Na koniec doprawiłam do smaku.

Zobacz również

Horoskop dzienny na niedzielę 16 czerwca 2024 r. "Wzrosną szanse na święty spokój"

Horoskop dzienny na niedzielę 16 czerwca 2024 r. "Wzrosną szanse na święty spokój"

Kolejny śmiertelny wypadek w Tatrach. Czarna seria trwa

Kolejny śmiertelny wypadek w Tatrach. Czarna seria trwa

Polecamy

Prosta i smaczna sałatka makaronowa. Podaję ją na ciepło, znika w kilka chwil

Prosta i smaczna sałatka makaronowa. Podaję ją na ciepło, znika w kilka chwil

Obrzydliwy nocny (i nie tylko) nawyk, który powoduje zagrożenie higieniczne

Obrzydliwy nocny (i nie tylko) nawyk, który powoduje zagrożenie higieniczne

Jej piosenki znają wszyscy. A czy wy ją poznajecie? Przeszła wielką zmianę

Jej piosenki znają wszyscy. A czy wy ją poznajecie? Przeszła wielką zmianę