MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/zefirchik06/zdjęcie ilustracyjne

Najlepsze sosy do gołąbków. Sprawdzone przepisy na tradycyjne danie w trzech odsłonach. Wypróbuj klasyczny sos pomidorowy i nie tylko

Sos do gołąbków paprykowy

Składniki:
- 2 szklanki przecieru pomidorowego,
- 2 duże czerwone papryki,
- pół cebuli,
- szklanka bulionu,
- sól, pieprz do smaku,
- słodka papryka suszona.

Jak zrobić sos do gołąbków z papryki?
1. Paprykę umyłam, przekroiłam na pół i umieściłam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Piekłam do momentu aż zaczęła odchodzić skórka, którą zdjęłam.
2. Obraną paprykę zblendowałam, a następnie umieściłam w garnku.
3. Do garnka wlałam przecier i bulion. Całość wymieszałam i gotowałam 10 minut na małym ogniu. Na koniec doprawiłam do smaku.

Zobacz również

Pani Dyrektor kazimierskiej „jedynki” przechodzi na emeryturę [ZDJĘCIA]

Pani Dyrektor kazimierskiej „jedynki” przechodzi na emeryturę [ZDJĘCIA]

Duże zmiany w Puszczy, "Żubry" pozyskały byłego obrońcę Cracovii

Duże zmiany w Puszczy, "Żubry" pozyskały byłego obrońcę Cracovii

Polecamy

Pożywna i pyszna szakszuka z resztek. Szybkie danie z tego, co jest w lodówce

Pożywna i pyszna szakszuka z resztek. Szybkie danie z tego, co jest w lodówce

Odmładza, odchudza i wspiera odporność. Poczujesz się jak na egzotycznej wyspie

Odmładza, odchudza i wspiera odporność. Poczujesz się jak na egzotycznej wyspie

Apple zamyka jedną ze swoich najnowszych usług finansowych. Dlaczego?

Apple zamyka jedną ze swoich najnowszych usług finansowych. Dlaczego?