Panie z Bnina przywiozły śmietanówkę, znakomite nalewki i przetwory proponowali gościom Iwona i Jan Pyra ze Śmielina, aktywne panie z Olszewki przywiozły m.in. wypieki, promowała się Gęsia Dolina w Ślesinie i Partnerstwo dla Krajny i Pałuk. Andrzej Kuś z Nakła oferował miody z własnej pasieki. Z Mąkowarska przyjechała Leokadia Wysocka. Jej pierogi z gęsiny jak co roku miały wzięcie. Podczas warsztatów kulinarnych specjaliści doradzali jak przyrządzić dania z gęsiny i jaką wartość mają produkty z tych ptaków.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?