MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso trzeba zmielić w maszynce, a następnie połączyć ze...
fot. pixabay.com

Tyle kosztuje biała kiełbasa. Liczymy i podpowiadamy, jak zrobić białą kiełbasę w domu. Będzie taniej?

Wyrabianie mięsa na białą kiełbasę

Mięso trzeba zmielić w maszynce, a następnie połączyć ze sobą, dodać przyprawy oraz wodę. W kolejnym kroku wyrabiamy mięso ręcznie, by składniki dobrze się połączyły. Mocno ugniataj całość przez ok. 10 minut.

Pamiętaj, by mięso było dobrze doprawione, inaczej po ugotowaniu kiełbasa będzie mdła.

Odstaw mięso na 2-3 godziny do lodówki, w tym czasie przejdzie smakiem przypraw.

Zobacz również

W jakim składzie Lechia zagra w meczu z Arką? Czy wróci już Bobcek?

W jakim składzie Lechia zagra w meczu z Arką? Czy wróci już Bobcek?

Kanibalizm na czerwonym dywanie. Film o rozpuście i dewiacjach podbija Cannes

Kanibalizm na czerwonym dywanie. Film o rozpuście i dewiacjach podbija Cannes

Polecamy

Szukasz idealnej sukienki na wesele jako mama? Tylko spójrz na te cudowne kreacje!

Szukasz idealnej sukienki na wesele jako mama? Tylko spójrz na te cudowne kreacje!

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach